El Tribunal de Comptes ha detectat irregularitats en el finançament de la campanya de l'antiga CiU per superar el límit de despesa en 130.200 euros a les eleccions locals del 2015, que podrien comportar una multa de més de 25.000 euros. L'òrgan fiscalitzador adverteix a l'informe dels comicis municipals de maig de l'any passat que aquesta superació del límit de la despesa podria comportar una sanció per vulneració de la Llei de finançament de partits polítics de més de 25.000 euros.

L'antiga CiU és un dels partits més advertits a l'informe, entre d'altres raons per haver sumat 112.973 euros com a despesa electoral no declarada (la formació al·lega que són de precampanya, cosa que no comparteix el Tribunal de Comptes) i per haver arribat a una despesa irregular en enviament de propaganda de més de 39.200 euros. Però l'advertència se centra sobretot en la superació del límit de despesa en prop de 130.200 euros, un 9,6% d'excés que la Llei de Finançament dels partits polítics considera una infracció greu i que, en conseqüència, comporta sancions.

El Tribunal de Comptes ha detectat també irregularitats en el finançament de la campanya d'IU, ja que va incloure en la seva comptabilitat més d'1,5 milions d'euros destinats a l'activitat de diferents coalicions. «Aquests recursos no haurien de figurar en el compte electoral ni en la comptabilitat d'Izquierda Unida, sinó en les de les diferents coalicions en les quals participa», diu.