La Direcció General de Trànsit (DGT) va negar tenir cap responsabilitat en el retard que, segons una associació de guàrdies civils, pateixen els agents de l'Agrupació de Trànsit en l'abonament de les seves nòmines i va assegurar que allibera els diners per a aquest pagament al dia 22 de cada mes i l'envia a l'institut armat. Fonts de la DGT ho van assenyalar així en resposta al comunicat que aquesta setmana va remetre als mitjans l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) per denunciar aquest «continu retard» dels pagaments i reclamar la dimissió del responsable econòmic de la Direcció General de Trànsit, qui van culpar de la situació de la qual s'estan queixant.

Segons l'AEGC, el retard és d'un a tres dies, per la qual cosa dificulta a molts guàrdies civils de l'Agrupació de Trànsit ajustar el pagament dels seus rebuts i hipoteques, per exemple. Però la DGT recorda que, efectivament, els agents cobren del pressupost d'aquest organisme com la resta dels funcionaris, però les nòmines les fa l'Agrupació a les seves oficines de Valdemoro quan rep els diners que el dia 22 de cada mes els remet Trànsit, una xifra que per a juliol va ascendir a 17 milions d'euros.

D'aquesta manera, les fonts neguen que Trànsit tingui responsabilitat en aquest supòsit retard i subratllen que l'Agrupació de la Guàrdia Civil sabrà a què es deu exactament aquest retràs, ja que la resta de funcionaris cobra el seu salari aproximadament entre el dies 26 i el 28 de cada mes.