La Guàrdia Civil ha detingut al municipi corunyès de Vimianzo un home que, presumptament, va causar un incendi que va cremar cent hectàrees. Els agents van practicar la detenció ahir a la tarda a Ponte do Porto i li imputen el presumpte delicte d'incendi forestal, segons va informar l'institut armat mitjançant un comunicat.

Els investigadors sospiten que l'home va encendre el foc a les onze de la nit de dimecres, que l'incendi va afectar unes cent hectàrees i va provocar l'evacuació de diversos habitatges a la zona de Cures.

El detingut va passar a disposició del jutjat d'instrucció número 2 de Corcubión ahir al matí. També ahir va entrar a la presó una dona de 56 anys, detinguda divendres com la presumpta autora de 15 incendis.

La Guàrdia Civil va assenyalar que, des que va arrencar l'onada d'incendis d'aquesta última setmana, manté obertes diferents investigacions per intentar trobar els autors dels focs.

Les muntanyes gallegues han viscut una setmana nefasta protagonitzada per les flames dels incendis forestals, que ja han arrasat més de 6.500 hectàrees.