La ministra d'Educació Secundària i per a Adults sueca, Aida Hadzialic, va anunciar ahir la seva dimissió després d'haver donat positiu en un control d'alcoholèmia.

Hadzialic va revelar en una compareixença que fa dies va ser sotmesa a un control policial a Malmö - ciutat situada al sud del país- quan tornava en cotxe d'un concert a Copenhaguen. La prova va donar un resultat de 0,2 mil·ligrams d'alcohol en sang, la quantitat mínima que a Suècia es considera delicte.

"Vaig decidir agafar el cotxe a Malmö creient per descomptat que ja no estava sota els efectes de l'alcohol", va declarar ahir en una roda de premsa Hadzialic, que va admetre haver begut vi hores abans de ser parada en un control rutinari per la policia, que li va posar una multa i va denunciar el cas a les autoritats.

Hadzialic va lamentatr haver "decebut" a molta gent i va dir estar "furiosa amb si mateixa", a més de "profundament penedida". El primer ministre suec, Stefan Löfven, socialdemòcrata com Hadzialic, va assegurar en un comunicat compartir amb la seva ministra "l'anàlisi sobre la gravetat de la situació" i va lamentar "perdre a una apreciada i reeixida col·lega", que presentarà dilluns formalment la seva dimissió.