Diverses espelmes van ser localitzades en el municipi de Padrenda, a la província d'Orense, fet que suposa una evidència clara del caràcter intencionat del darrer foc forestal. La consellera de Medi Rural de govern gallec, Ángeles Vázquez, va manifestar a la Radio Galega que es van registrar més de 200 focus diferents a la provincia d'Orense i que després de la ?localització de les espelmes es van comptar fins a quatre incendis de forma pràcticament simultània.

El material va ser lliurat a la policia que porta la investigació delsdiferents incendis que durant la darrera setmana han afectat ?diferents punts del territori de Gaicia.

La consellera de Medi Rural va denunciar l'alta activitat incendiària localitzada durant les dareres hores a Orense i va demanar una vegada més la col·laboració ciutadana. Malgrat aquesta circumstància, la consellera va destacar que el treball dels efectius d'extinció ha permès frenar l'expansió de la major part dels incendis amb una certa celeritat. Respecte a l'incendi de Pobra de Trives, a Ourense, la consellera va explicar que els mitjans d'extinció el tenien pràcticament estabilitzat però va explicar que havia desencadenat una forta tempesta amb molt d'aparell elèctric i a més forts vents, fet que havia impedit als mitjans aeris poder treballar amb seguretat i normalitat. Això va provocar un descontrol en l'incendi que va arribar a afectar a diversos nuclis habitats, tot i que a les darreres hores el govern gallec ja s'ha aixecat l'alerta.