El foc sembla haver donat una treva a Galícia i, així, les muntanyes de la província d'Ourense, els més afectats en les últimes hores, recuperen la calma després que hagi quedat estabilitzat l'incendi a Melón, encara que s'ha declarat un de nou en el municipi de Pontevedra de Lalín. Així mateix, ha estat donat d'alta l'operari ferit lleu per intoxicació de fum en l'incendi, ja extingit, en el terme de Sarreaus (Ourense), que va ingressar ahir en observació. Les flames s'han apoderat en aquesta primera quinzena d'agost a Galícia de munta?nyes singulars, molts de diferents nuclis rurals que han estat en risc per la proximitat del foc, i han quedat arrasades milers d'hectàrees de pinedes i eucaliptus.

El nou incendi es va declarar ahir sobre les 17.00 hores en la parròquia de Vilanova, en el terme municipal de Lalín (Pontevedra), i, segons les estimacions provisionals, afectava a al voltant de 20 hectàrees. Tres agents, 12 brigades, 5 motobombes, dues pales, sis helicòpters i tres avions hi treballaven, segons les últimes dades de la Conselleria de Medi Rural.

Mentrestant, els equips d'extinció sembla que a poc a poc posen cèrcol al foc i en les últimes hores han aconseguit estabilitzar l'incendi de la parròquia de Quins, en el terme de Melón.

Aquest foc ha afectat a 101,15 hectàrees, d'elles 85,13 de muntanya rasa i 16,02 d'arbrat, segons el part facilitat aquesta tarda per la Conselleria.

De la seva banda, els brigadistes també han aconseguit aïllar i mantenir controlats els incendis de Navea, en A Pobra de Trives (Ourense), i de Santo Tomé, a Cervantes (Lugo).