Corea del Nord va confirmar ahir que ha reprès la producció de plutoni i va dir que no planeja aturar els seus assajos nuclears mentre continuï percebent amenaces dels Estats Units. «Hem reciclat barres de combustible nuclear gastat retirades d'un reactor de grafit», va dir un portaveu que no va identificar l'Institut d'Energia Atòmica nord-coreà, amb jurisdicció sobre les instal·lacions del complex de Yongbyon, en una entrevista amb l'agència japonesa Kyodo, un els pocs mitjans amb presència a l'hermètic país.

La font va revelar a més que Pyongyang ha estat produint urani altament enriquit necessari per a les armes nuclears i l'energia, «segons el programat». L'institut no va revelar la quantitat de plutoni o urani enriquit que Corea del Nord ha produït i va afegir que vol deixar aquesta qüestió a l'avaluació dels experts occidentals. Fins ara encara no hi havia indicis que apuntaven clarament a una renovada activitat en el complex del règim nord-coreà.

Al febrer, el director nacional d'Intel·ligència dels EUA, James Clapper, va dir durant una compareixença davant els Serveis Armats del Senat d'aquell país que Pyongyang havia reactivat un reactor de producció de plutoni que podria començar a acumular reserves per al desenvolupament d'una arma nuclear «en qüestió de setmanes a mesos».

El portaveu de l'Institut d'Energia Atòmica nord-coreà va dir a Kyodo que el país no descarta la possibilitat de realitzar un cinquè assaig nuclear i va afirmar que Pyongyang ha aconseguit «minimitzar i fer més lleugeres i diversificar» armes nuclears.