El portaveu del SAT demana la independència andalusa

Reina opina que el procés català i basc són «germans» i que fer-ho permetria un gran desenvolupament

18.08.2016 | 07:12

El portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Oscar Reina, qui ha substituït en aquest càrrec el diputat de Podem Diego Cañamero, va dir que «la independència d'Andalusia facilitaria el seu desenvolupament» econòmic i social i va considerar «processos germans» el català i el basc. «Cal apostar per més sobirania, per més independència i pels recursos propis», segons Reina, qui va recordar que el SAT es defineix com «sindicat assembleari, republicà, d'esquerra i sobiranista andalús» i, encara que els independentistes siguin «un corrent més» dins de l'organització, és «un corrent majoritari» d'acord amb els estatuts del mateix sindicat.
«Ser radical no és dolent, és anar a l'arrel del problema, i el problema d'Andalusia és el mateix que fa cent anys, que no té capacitat de decidir sobre el seu propis recursos», segons Reina, que va qualificar els processos independentistes català i basc com «processos germans» de l'andalús.
Sobre les diferències polítiques entre Catalunya i el País Basc i Andalusia, Reina va contestar que «els processos es construeixen, i els de Catalunya i el País Basc fa cinquanta anys no eren els mateixos d'ara». «Com abans s'escolti a catalans i bascos, abans serem lliures els andalusos també, el veritable sobiranisme andalús ha d'alliberar i transformar Andalusia; som nacionalistes per ser internacionalistes, perquè un treballador és el mateix en qualsevol lloc», va afegir.
Tot i que «els processos català i basc estan en una situació més avançada», Reina també els va considerar «processos germans» perquè «del que es tracta és d'organitzar-se des de baix perquè s'escolti la veu del poble als Parlaments; els pobles han de ser escoltats; creiem profundament que com més capacitat de decisió tinguin les persones hi haurà més democràcia». També va assegurar que «el SAT no s'identifica amb cap partit», però que «on sigui Cañamero hi haurà la veu del Sindicat» perquè es tracta d'«un exemple de coherència política».

El protagonista
"scar Reina té 26 anys, ha treballat eventualment en el camp i la construcció, ha acabat el batxiller i pensa seguir estudiant, té dos germans i és fill de pares jornalers, als quals diu deure la seva consciència política, i va ser regidor de Gilena, que va deixar per dirigir el SAT, ja que el seu càrrec és l'equivalent al de secretari general. Encara que no ha estat condemnat, sobre ell pesen diversos expedients judicials per les ocupacions de les finques Somonte i Las Turquillas (Sevilla) i pels assalts de dos supermercats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Rajoy no és investit en primera votació

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

Els diputats d´Unidos Podemos abandonen l´hemicicle en protesta per les acusacions d´Hernando

Pastor no els dóna rèplica després que Hernando els acusés de "posar-se a la venda de dictadors i...

37 eurodiputats expressen el seu rebuig a la decisió del TC sobre els toros

37 eurodiputats expressen el seu rebuig a la decisió del TC sobre els toros

Menys del 5% dels parlamentaris han donat suport a la declaració promoguda per l'ecosocialista...

Puigdemont no anirà a la conferència de presidents per negociar el nou finançament

El president ha acusat Rajoy de ser 'cínic' per oferir com un pacte el que és una obligació

Homs adverteix a Rajoy que té a les seves mans obrir el diàleg

El portaveu de PDECat al Congrés ha reiterat que "no hi ha marxa enrere en el procés català"

Un nen de 9 anys, ferit greu al ser apunyalat al carrer pel seu oncle a Santa Coloma de Gramenet

L'agressor es troba detingut pels Mossos d'Esquadra en un centre psiquiàtric

Enllaços recomanats: Premis cinema