Almenys tres persones han mort i un centenar han resultat ferides per un atac amb cotxe bomba a una comissaria de policia a la ciutat oriental turca d'Elazig, tal com va informar el diari Hürriyet, hores després que un atac similar matés tres persones a la província sud-oriental de Van.

Segons les primeres informacions, un cotxe bomba va esclatar cap a les 6.20 hores en un aparcament adjacent a la comissaria ?d'Elazig, un edifici de quatre plantes a una distància de sis quilòmetres del centre de la ciutat. L'immoble va quedar pràcticament destruït i una enorme columna de fum es va poder veure des de gran distància, mentre que fins i tot a les boti?gues a una distància de dos quilòmetres van saltar els vidres de les finestres.

Segons les primeres dades, avançades per les autoritats locals de la zona afectada, tres policies van morir en l'explosió, i unes cent persones van quedar ferides, 10 d'elles de forma greu. L'atac s'atribueix al proscrit Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), la guerrilla kurda, que en els últims mesos ha recorregut sovint a atemptats amb cotxes bomba contra comissaries de policia al sud-est de Turquia. Poc abans de mitjanit, un atac molt similar contra una caserna de la policia a la província de Van, limítrof amb l'Iran, es va cobrar tres morts, dos d'ells civils.

Les forces de seguretat turques pateixen atacs gairebé diaris del PKK després de la fi d'un alto el foc unilateral pel fracàs de les converses de pau amb el Govern al juliol del 2015. Al voltant de 600 policies i soldats han mort en atemptats des de llavors.