L'alcalde de Londres, Sadiq Khan, va instar els votants laboristes a apostar per Owen Smith com a pròxim líder del partit en lloc de l'actual dirigent, Jeremy Corbyn, per la seva falta de capacitat de lideratge, en un article publicat ahir. L'edil londinenc va retreure a Corbyn el seu «fracàs total» durant la campanya prèvia al referèndum sobre la Unió Europea del passat 23 de juny, per no haver sabut defensar la postura oficial del partit a favor de la permanència d'aquest país en el bloc comunitari.

En aquest context, «la seva posició sobre la continuïtat a la UE mai va quedar clara i els votants no el van creure», va al·legar Khan en un article divulgat ahir pel dominical The Observer.

El primer musulmà que és alcalde de la capital britànica es va preguntar que si Corbyn no va ser capaç de transmetre un missatge durant aquesta campanya anterior a la consulta europea, «per què les coses haurien de ser diferents en unes eleccions generals?». Per aquest motiu, va apel·lar els votants laboristes que es posicionin a favor de l'altre candidat a líder, Owen Smith, en lloc de Corbyn, en les properes eleccions internes de la formació.