L'expresident de França Nicolas Sarkozy, líder del partit conservador Els Republicans (LR), va anunciar ahir la seva candidatura a les eleccions presidencials de 2017 en el seu llibre Tout pour la France.

Aquesta obra, en la qual es confirma un secret públic, ha estat llançada per l'editorial Plon i sortirà a la venda demà dimecres. L'excap d'Estat, que va penjar un avançament a la seva pàgina oficial de Facebook, assegurant que «França exigeix ??que se li doni tot» i confessa que se sent amb la força de dur a terme aquest nou «combat en un moment de la nostra història tan turmentat».

«El llibre és el punt de partida», va dir en aquesta xarxa social Sarkozy, que abandonarà aquest dilluns que ve la presidència del seu partit per adequar-se als estatuts i poder centrar-se en les primàries en les quals la seva agrupació elegirà el seu representant. França celebrarà les seves pròximes eleccions presidencials el 23 d'abril en primera volta i el 7 maig en segona. «Els propers cinc anys seran els de tots els perills però també el de totes les esperances», va dir l'expresident, que disposava de termini fins aquest dijous per tornar a aspirar a l'Elisi.