Almenys 247 persones han mort pel terratrèmol de 6,2 graus a l´escala de Richter que dimecres a la matinada va sacsejar el centre d´Itàlia, segons l´últim balanç fet públic per Protecció Civil, que les autoritats adverteixen que podria augmentar en les properes hores. Entre les víctimes hi ha una dona de nacionalitat espanyola, segons ha confirmat el ministeri d´Afers Exteriors. El govern italià ha informat que hi ha molts menors entre els morts, entre ells, un nadó de 18 mesos. Les tasques de rescat continuen contrarellotge a municipis com Amatrice, Accumori o Pescara del Tronto. En aquest darrer municipi, dimecres al vespre, es va poder rescatar viva una nena 17 hores després del terratrèmol.

La dona espanyola que ha perdut la vida és Ana Huete, que regentava amb el seu marit, un home italià, un restaurant a Granada. A la pàgina de Facebook del local, Pizza Roma, hi ha diverses mostres de condol per la mort de Huete, que era de vacances a Itàlia amb la seva parella.

Després d´una nit de treballs per intentar recuperar supervivents d´entre la runa, les autoritats italianes han augmentat aquest matí de dijous de 159 a 247 el nombre de víctimes mortals. A més, han informat que hi ha 368 persones hospitalitzades. La premsa italiana apunta que el balanç final de morts podria fins i tot superar al del terratrèmol de L´Aquilla, l´any 2009, quan van perdre la vida més de 300 persones.

Les tasques de rescat s´estan fent enmig de noves rèpliques del terratrèmol, les més fortes, durant la nit de dimecres, de 5,1 i 5,4 graus a l´escala de Richter. A més dels veïns, les autoritats temen per la vida de desenes de turistes, ja que un dels principals hotels d´Amatrice, l´Hotel Roma, s´ha esfondrat. Allà hi havia allotjades unes 35 persones, ja que la zona celebrava aquest cap de setmana un festival gastronòmic.

A Amatrice, els serveis d´emergència han organitzat un campament per acollir temporalment les persones que s´han quedat sense casa. La Creu Roja i les autoritats han fet una crida a donar sang, i milers d´italians han fet cua als hospitals per ajudar les víctimes. A més, els restaurants italians proposen donar 2 euros per cada plat de pasta all´Amatriciana que serveixin. El plat és típic de la zona afectada pel sisme.

Ajuda dels Bombers catalans

D´altra banda, els Bombers de la Generalitat han ofert a Itàlia la seva ajuda en les tasques de rescat, en concret, ofereixen comandaments, bombers dels GRAE (l´equip del cos especialitzat en salvaments) i tècnics en esfondraments.