Francesco Morelli, de 17 anys i un dels supervivents del terratrèmol que va assolar el seu poble, Pescara del Tronto (centre d'Itàlia), explica emocionat a Efe com va veure morir tres amics seus.

Morelli viu durant l'any a Roma però com moltes altres persones, passa l'estiu amb els seus avis en aquest municipi.

El jove, ara en un campament per a desplaçats a Arquata del Tronto, recorda la seva vivència la nit del desastre: «estava passejant amb un grup d'amics quan, de sobte, es va produir un terarbastall i ens vam trobar envoltats de pols i en el pànic més absolut».

Una vegada la pols va desaparèixer i es veia amb més claredat, es va adonar que tres dels seus amics -més petits, de 14 anys- que d'havien quedat més enrere durant el passeig, jeien morts sota la runa.

Morelli encara desconeix d'on va treure la fredor suficient per afrontar aquesta situació, però afirma que ràpidament va començar a ajudar persones atrapades. «Vaig anar amb alguns amics a rescatar i ajudar altres persones dins de les cases, a buscar gent sota els enderrocs. Hi havia fuites de gas i gent morta a tot arreu. Va ser un malson», va rememorar.

Malgrat la tragèdia, ahir va aconseguir agafar el son durant tres hores, interrompudes pel record de la seva amiga Arianna, morta en el desastre.

Morelli relata que ha somiat amb ella i per un moment ha cregut que la saludava. «La veig a ella que em saluda, que em demana que l'ajudi i em desitja bona nit», va confessar el jove, qui tot seguit es va fondre en una abraçada amb un altre amic a les tendes de campanya d'Arquata.