El president de Ciutadans, Albert Rivera,ha traslladat aquest dijous la seva "preocupació" al president del govern en funcions, Mariano Rajoy, i ha apel·lat a la "necessitat" que el PP adopti una "voluntat de diàleg" en les negociacions que estan portant a terme aquesta setmana sobre la investidura del candidat popular. Rivera va contactar amb Rajoy via SMS per demanar-li que afrontin la reunió d´aquest divendres amb "voluntat de diàleg" per avançar sobre les reformes institucionals i en els compromisos per quantificar les polítiques socials amb l'objectiu de desbloquejar la situació. Abans d´entrar a la trobada, el vicesecretari d´organització, Fernando Martínez Maíllo, ha assegurat que "totes les propostes ja són sobre la taula, inclosa l'econòmica".

Martínez Maíllo ha fet aquestes manifestacions als mitjans de comunicació que esperaven els equips negociadors del Partit Popular i de Ciutadans a la porta de l´edifici del Congrés on s´estan portant a terme les trobades. Maíllo ha explicat que aquest dijous a la nit les converses entre les dues formacions han acabat tard però que ha servit per avançar "bastant" i ha afegit que veu la negociació en la "recta final".

El que no ha transcendit és si Rivera va traslladar el missatge a Mariano Rajoy abans o després de l´ultimàtum de 48 hores que el portaveu de Ciutadans, Joan Carles Girauta, va anunciar ahir a quarts de vuit del vespre per tal d´arribar a un acord sobre la investidura de Mariano Rajoy o donar per acabades les converses.

Ciutadans exigia als populars que fixessin una quantitat econòmica al paquet de mesures socials que la formació taronja considera indispensables i que passa per un complement salarial per a les rendes més baixes, l´equiparació dels permisos de paternitat i de maternitat, ajudes a l´escolarització als nens de 0 a 3 anys o un pla contra la pobresa infantil.

En aquest sentit, el vicesecretari d´Organització popular ha confiat que aquest divendres es puguin solucionar "algunes qüestions que resten pendents" per mirar de tancar un acord "tan aviat com sigui possible". Maíllo ha confirmat que hores d´ara s´estan valorant les qüestions econòmiques.