Quatre incendis forestals continuen actius a les comunitats autònomes d'Andalusia, Galícia, Castella-la Manxa i Navarra, on es localitza un dels més violents, l'originat a la localitat de Tafalla, que ja ha cremat prop de 4.000 hectàrees. Fonts del Govern de Navarra van apuntar que està «estabilitzat», però encara no controlat, després de declarar-se dijous passat al migdia a la mitjana de l'autopista AP-15, al quilòmetre 54,500, a causa d'una burilla.

Es tracta de l'incendi que ha afectat una major superfície en aquesta comunitat des que es tenen registres, i s'ha propagat a terrenys situats entre les localitats d'Artajona, Mendigorría i Añorbe, al flanc oest, i de Pueyo i AP-15 (Barásoain i Garínoain) per l'est.

A Andalusia, l'incendi declarat diumenge a la localitat del Castillo de las Guardas, a Sevilla, va ser estabilitzat a la tarda, mentre que un segon foc a la província, inicialment localitzat a El Ronquillo però situat posteriorment a Guillena, va quedar controlat a última hora del matí.

El foc del Castillo de las Guardas ha cremat almenys unes 1.500 hectàrees, el que el situa com el més greu dels registrats aquest any a Andalusia, i ha estat intencionat, segons va assegurar el conseller andalús de Medi Ambient, José fiscal, que es va desplaçar al lloc del sinistre. Un cop estabilitzat l'incendi, els més de cent veïns de la pedania de La Alcornocosa i Archidona que van ser desallotjats pel perill que suposava l'intens fum van tornar al seu domicili.

A més, a la província de Màlaga es va originar un foc a les rodalies del pantà d'El Agujero, fins a on es van desplaçar un helicòpter, un camió autobomba i dos equips de guàrdies, i de moment es desconeix tant l'origen de les flames com el tipus d'àrea afectada.