El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha agraït aquest dimecres al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que mantingui el seu rebuig a la investidura de Mariano Rajoy malgrat les pressions, però li ha demanat que faci un pas més i que es decideixi a impulsar una alternativa per evitar unes terceres eleccions. "Ja és hora de decidir-se, si no intenta un altre govern això vol dir apostar per unes altres eleccions. Digui-ho als espanyols. Sabem que és difícil però estem disposats a intentar-ho", ha assegurat Iglesias, que ha recordat que ja han subscrit pactes d'aquest tipus en comunitats i ajuntaments importants. En el seu discurs, ha aprofitat per carregar durament contra el PP, que ha identificat amb la corrupció, però també contra C's, "el xiclet de MacGyver del règim, perquè val per a tot".

En la seva intervenció durant el debat d'investidura, Pablo Iglesias ha presumit del fet que "ningú a Espanya concep" que Podem pugui renunciar als seus principis per investir Mariano Rajoy, i ha remarcat que no passa el mateix amb la resta de partits. "Nosaltres no volem la respectabilitat que dóna el reconeixement dels poderosos, perquè la respectabilitat no és empassar-se gripaus, sinó poder mirar la teva gent a la cara. Merèixer l'odi dels poderosos és el millor dels honors", ha remarcat Iglesias citant paraules del fundador del PSOE.

Ara bé, el líder de Podem ha elogiat Pedro Sánchez per estar aguantant la seva posició contrària a la investidura de Rajoy malgrat les pressions que li arriben des de dins i des de fora del seu partit. Li ha donat les gràcies, tot admetent que la seva posició és "incòmoda", però alhora l'ha advertit que amb això no és suficient, que cal fer el pas i impulsar una alternativa de govern per evitar unes terceres eleccions. Després de constatar que C's no és un partit "fiable", ha assegurat que Podem sí que ho és per "enfrontar-se al PP". "La realitat política i electoral ens ha d'empènyer a buscar un acord. Decideixi's, senyor Sánchez", li ha exigit.

"Que segueixi governant el PP és un desastre per a la gent corrent"

Iglesias ha advertit que la possibilitat que segueixi governant el PP és un "desastre per a la gent corrent", i ha recordat les retallades i l'augment dels ciutadans que es troben en risc de pobresa. Però sobretot ha remarcat que "parlar de la gestió del PP és parlar de corrupció", perquè "està en els seus gens, des que els van fundar ministres vinculats al més corrupte dels règims d'Espanya".

Ha reconegut que la corrupció no és "exclusiva" del PP, però sí que ha subratllat que en el cas dels populars és "especial", perquè l'han "naturalitzada" com una forma de govern. Al seu parer, que l'acord amb C's parli de mesures per lluitar contra aquesta xacra és una "burla indecent". "No els crec, és mentida que vagin a combatre la corrupció, perquè vostès són la corrupció", ha etzibat.

Iglesias ha deixat la qüestió catalana al portaveu d'En Comú Podem, que ha intervingut a continuació, però sí que ha fet una pinzellada per criticar que el PP "no entén que Espanya és un país plurinacional i que la fraternitat dels pobles es construeix amb mecanismes democràtics i no amb imposicions".

"Senyor Rivera, vostè és del que faci falta"

També ha aprofitat per criticar el suport de C's a Rajoy, ironitzant que Albert Rivera "no és ni d'esquerres ni de dretes, sinó del que faci falta". "No mana ni tan sols en el seu partit, és la marioneta 'gatopardiana' de les elits, el xiclet de Macgyver del règim, val per a tot", ha afegit.

El líder de Podem ha trobat "vergonyant" com Rajoy està "humiliant" C's amb aquest pacte, i ha conclòs que el partit taronja "va néixer per frenar el canvi i ser la crossa de la vella política". Ara bé, ha advertit Rivera que "el xiclet de MacGyver dura el que dura", que la "bombolla taronja s'està desinflant", i ha pronosticat que acabaran tenint el mateix paper que la CDS d'Adolfo Suárez, personatge que Rivera tant admira.