El règim de Corea del Nord ha afusellat a un viceprimer ministre, ha assegurat avui el Govern sud-coreà, com a part de la suposada campanya de terror i purgues d'alts oficials empresa pel líder Kim Jong-un des de la seva arribada al poder.

Kim Yong-jin, de 63 anys i responsable de l'àrea d'educació, va ser interrogat pels serveis de seguretat de l'Estat comunista i posteriorment executat per un escamot d'afusellament el passat mes de juliol, va anunciar el Ministeri d'Unificació de Seül.

El veterà polític, ha indicat a Efe una representant del departament d'Unificació, "va mostrar una actitud negativa durant una important reunió parlamentària a finals de juny", la qual cosa hauria estat motiu suficient per considerar-lo un "element antirevolucionari i antipartit" i ordenar la seva execució.

La informació sobre l'afusellament de Kim, un dels quatre vice primers ministres del Govern de Pyongyang, va arribar a l'executiu sud-coreà "a través de diversos canals", segons la representant d'Unificació.

Encara que l'extrem hermetisme de Corea del Nord fa impossible confirmar la notícia -en algunes ocasions aquest tipus d'informacions s'han provat després errònies- una majoria d'experts a Seül ha confiat en la seva veracitat i tret algunes conclusions.

"En executar el viceprimer ministre, que ostentava una gran autoritat en el règim des de l'era de Kim Jong-il (el pare de l'actual líder, mort en 2011), Kim Jong-un busca mantenir a ratlla als funcionaris que porten molt temps en les altes esferes polítiques ", va explicar a Efe l'analista polític sud-coreà Shim Jae-hoon.

L'expert creu que el jove dictador "seguirà eliminant a figures influents del règim i reemplaçant-les per confidents propers per consolidar i enfortir el seu poder polític".

El Govern sud-coreà, per la seva banda, va atribuir l'afusellament al "regne del terror" que aparentment el líder ha imposat al país des de la seva arribada al poder fa gairebé cinc anys i durant el qual hauria dictat desenes d'execucions d'alt nivell, la més sonada la del seu oncle Jang Song-thaek al desembre de 2013.