El règim de Corea del Nord va afusellar un viceprimer ministre com a part de la suposada campanya de terror i purgues d'alts oficials iniciada pel líder Kim Jong-un des de la seva arribada al poder. Kim Yong-jin, de 63 anys i responsable de l'àrea d'educació, va ser interrogat pels serveis de seguretat de l'Estat comunista i posteriorment executat per un escamot d'afusellament el passat mes de juliol, va anunciar el Ministeri d'Unificació de Seül.

El veterà polític, va assenyalar una representant del departament d'Unificació, «va mostrar una actitud negativa durant una important reunió parlamentària a finals de juny», el que hauria estat motiu suficient per considerar-lo un «element antirevolucionari i antipartit» i ordenar la seva execució.

La informació sobre l'afusellament de Kim, un dels quatre viceprimers ministres del Govern de Pyongyang, va arribar a l'executiu sud-coreà «a través de diversos canals», segons la representant d'Unificació.

Encara que l'extrem hermetisme de Corea del Nord fa impossible confirmar la notícia -en algunes ocasions aquest tipus d'informacions s'han provat després errònies-, una majoria d'experts a Seül ha confiat en la seva veracitat i ha tret algunes conclusions.

«En executar el viceprimer ministre, que ostentava una gran autoritat en el règim des de l'era de Kim Jong-il (el pare de l'actual líder, mort el 2011), Kim Jong-un busca demostrar qui mana als funcionaris que porten molt temps a les altes esferes polítiques», va explicar l'analista polític sud-coreà Shim Jae-hoon. L'expert considera que el jove dictador «seguirà eliminant figures influents del règim i substituint-les per confidents propers per consolidar i enfortir el seu poder polític».