L'estiu ens va dient adéu i amb això es posa fi a una de les èpoques preferides de l'any. Les anhelades vacances estivals són el refugi dels treballadors que troben en aquestes dates una necessària desconnexió dels dies laborables. Però la fi de l'estiu no vol dir que tinguem de quedar-nos en la nostra ciutat o poble sense moure'ns.

Setembre és un mes en el qual les condicions meteorològiques encara són molt favorables. Per això, cal aprofitar els caps de setmana per escapar de la rutina del dia a dia i renovar forces per rendir al màxim a la feina.

No cal marxar molt lluny per gaudir d'uns dies de descans, al llarg i ample de la geografia espanyola hi ha llocs amb encant que faran de la teva estada una experiència inoblidable. D'entre l'ampli ventall de destinacions, hem escollit 5 racons d'Espanya ideals per una escapada de cap de setmana.

Mute

Current Time 0:00

/

Duration Time 0:00

Stream TypeLIVE

Remaining Time -0:00

Playback Rate1

Chapters

  • Chapters

Subtitles

  • subtitles off

Captions

  • captions settings
  • captions off

vjs-fg-color

vjs-bg-color

vjs-window-color

vjs-tracksettings

vjs-font-percent

vjs-edge-style

vjs-font-family

Enclavada a la costa occidental de Cantàbria, aquesta històrica vila és una de les destinacions més sol·licitades de la geografia nacional. Coneguda popularment com 'La vila de les tres mentides' ja que ni és santa, ni plana, ni té mar, va ser declarada 'conjunt historicoartístic' en 1889. D'entre els seus molts punts d'interès destaca sobre tots ells les famoses Coves d'Altamira, zona arqueològica declarada Patrimoni de la Humanitat. Altres llocs que no et pots perdre si vas a Santillana del Mar són el zoològic i el jardí botànic. El primer té el privilegi de comptar en els seus voltants amb 2.000 espècies d'animals mentre que al jardí ens podem trobar amb més de 300 arbres i arbustos. (FOTO: GETTY IMAGES)

Pertanyent al Sistema Central de la península, abasta les províncies de Salamanca, Càceres, Àvila, Madrid i Toledo. La Serra de Gredos presenta una espectacular orografia constituïda de roques i minerals. La cota de màxima altitud és el pic d'Almanzor, de 2.592 metres. Des del punt de vista biològic, el seu hàbitat ens ofereix un dels espais més interessants del continent europeu.

La diversitat de la fauna i la flora fa de Gredos un punt de gran interès turístic que és visitat per milers de turistes cada any. A més de la natura, podem gaudir del seu interessant passat històric, on art i tradició es fonen en tots els racons. Entre tots ells destaquen la calçada romana del Port del Pic i els pobles de Candeleda i El Barco d'Àvila. (FOTO: GETTY IMAGES)

Cazorla

Cazorla

Aquest municipi es troba situat a l'Est de la província de Jaén, a la vall del riu Cerezuelo, afluent del Guadalquivir. Amb gairebé 8.000 habitants, Cazorla pot presumir de comptar amb un gran patrimoni cultural en el qual destaquen les construccions religioses com castells, esglésies i ermites. Aquest municipi és un lloc ideal per gaudir d'un cap de setmana tranquil i relaxat al costat del silenci de les muntanyes. Si decideixes anar, pots gaudir a més de la seva rica i variada gastronomia, on destaca el seu plat típic per excel·lència: 'La Gachamiga', molles de farina acompanyades de pebrots secs i fregits, xoriço, botifarra i fruita de la zona com meló, cireres o raïm. (FOTO: GETTY IMAGES)

Situat a 51 quilòmetres de la ciutat de Madrid, aquest municipi es troba travessat pels rius Tajo i Jarama. Conegut com Real Lloc o Vila d'Aranjuez, és molt famós pel seu imponent Palau Reial, Patrimoni Nacional i visita obligada per a tots aquells amants de la història de la monarquia. Aranjuez pot presumir també dels seus extensos jardins, un conjunt de boscos i parcs adornats amb nombroses fonts i estàtues. Els seus carrers, amb gran passat històric, han servit d'escenari per a l'enregistrament de pel·lícules i sèries de televisió com 'Cuéntame cómo pasó' i la ja desapareguda 'Hospital central'. (FOTO: GETTY IMAGES)

La coneguda com 'Costa de la Mort' és una regió costanera situada a la província de la Corunya, la seva extensió abasta des de punta Roncudo fins al cap Finisterre. El seu nom es deu al gran nombre de catàstrofes marines ocasionades pels perillosos penya-segats que l'esquitxen i als forts temporals. Al llarg i ample de la costa podem visitar bells racons entre els quals destaquen les platges de Trece, Riera o Ariño, i el cap de Finisterre, declarat el 2007 Patrimoni Europeu. A més d'espectaculars paisatges, també podem gaudir d'una rica i variada gastronomia on destaquen les típiques mariscades i el seu plat més internacional: el pop a la gallega. (FOTO: GETTY IMAGES)