Dos tècnics d'un laboratori de l'àrea metropolitana de Barcelona són «potencials contactes de baix risc» de febre hemorràgica de Crimea-Congo perquè van manipular mostres del pacient mort a Madrid, segons va explicar el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix. El secretari de Salut Pública de l'administració autonòmica va assegurar que no temen per la salut d'aquests dos tècnics, que no presenten cap símptoma de la malaltia, però en aplicació del «principi de precaució», l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) els manté sota vigilància passiva sense aïllament després de ser informada pel Comitè Tècnic d'Experts Crimea-Congo.

Els dos tècnics clínics residents a Catalunya que es troben sota control formen part de les prop de 200 persones que romanen vigilades per haver tingut algun tipus de contacte amb els pacients i que, de moment, com ells, no presenten símptomes. La directora general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, Mireia Jané, va explicar que els dos tècnics van poder tenir contacte amb les mostres entre els dies 24 i 26 d'agost, però que les possibilitats de contagi són molt baixes, ja que el període màxim d'incubació del virus és de 13 dies i fins ara no han presentat cap símptoma.

Per part seva, la infermera contagiada pel virus es troba «estable dins de la gravetat», està conscient i col·labora amb els professionals que l'atenen, mentre que les prop de dues-centes persones que estan sent vigilades per Sanitat es mantenen asimptomàtiques. La sanitària, de la qual es desconeix la identitat, està ingressada a la Unitat de Aïllament d'Alt Nivell de l'Hospital La Paz-Carlos III des de la nit del passat dimecres.