El PP va tancar files ahir al voltant de Mariano Rajoy i el va ratificar com a candidat per formar Govern. Per la seva part, el president del PP va defensar ahir el seu "dret" a seguir intentant conformar un govern sobre la base de l'acord d'investidura subscrit amb Ciutadans el 28 d'agost, per la qual cosa es va comprometre en el Comitè Executiu del seu partit a treballar per "preservar i mantenir la seva vigència".

Amb aquest objectiu, Rajoy es va posar en contacte divendres a la nit amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, després de la segona votació fallida de la seva investidura i que Rivera donés l'acord per liquidat, va revelar la secretària general, María Dolores de Cospedal.

Al Comitè, el PP va reafirmar sense fissures Rajoy com el seu candidat a la investidura "i a les terceres eleccions", si n'hi ha, i va assumir que no podrà parlar amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, fins després de les eleccions gallegues i basques del 25 de setembre.

Fonts presents al conclave, que es va celebrar a porta tancada, van assegurar que el cap de l'executiu en funcions va fer èmfasi que l'acord amb Ciutadans (que li proporciona el suport de 32 diputats) és "positiu en si mateix, pel seu significat polític i pel seu contingut".

"Intentaré preservar-lo i mantenir la seva vigència", va prometre el president en funcions, després de traslladar als dirigents del seu partit que han de defensar el seu dret a governar.