Diana Quer va tornar a casa i es va canviar de roba abans de desaparèixer. Això és el que sosté ara la seva mare, que ha desconcertat als investigadors amb aquesta afirmació, ja que abans sostenia el contrari. "Ara ho puc dir, Diana va tornar a casa i es va canviar de roba", ha assenyalat la mare, segons informa 'Espejo Público'.

Fins ara, la progenitora deia que la jove portava uns pantalons curts de color rosa, samarreta blanca amb dessuadora i bambes negres de cordons quan va desaparèixer. No obstant, aquesta descripció no sembla ser veraç. La mare assenyala ara que troba a faltar uns texans de la seva filla.

La mare de Diana Quer, Diana López-Pinel, ha confirmat que a la casa en la que ella i les seves dues filles estiuejaven a La Corunya hi falten uns texans de la noia, i que va ser localitzat el pantaló curt de color rosa amb el que es va veure a la jove madrilenya la nit en què va desaparèixer, la matinada del passat 21 d'agost.

Així ho ha indicat, en declaracions a Europa Press, l'advocat que representa López-Pinel, Pedro Víctor de Bernardo, que ha assegurat que això ho sap la Guàrdia Civil "des del primer dia" i que, per tant, "no és que hi hagi un canvi "en el seu testimoni, ja que la mare de Diana manté que" no la va sentir ", malgrat que les seves habitacions són annexes i ella acostuma a dormir amb la porta oberta.

"Ella no la va sentir, però, evidentment, si falta un pantaló texà i va aparèixer el pantaló curt que portava, és perquè va ser a la casa", ha exposat el lletrat.

Els investigadors intenten descobrir ara mateix si Diana va poder haver pujat a un cotxe la nit del 22 d'agost, quan se li va perdre la pista.

Fonts relacionades amb les indagacions han assenyalat a Efe que de l'anàlisi dels posicionaments telefònics es desprèn que va poder haver tornat a la casa on estiuejava i que el seu mòbil va estar actiu fins que va quedar totalment apagat, al voltant de les quatre de la matinada.

A més, el lletrat ha assenyalat que la comunicació de la seva clienta amb les forces de l'ordre és "fluïda i periòdica", a través del telèfon, però que són converses i no declaracions oficials. De fet, la mare de la noia madrilenya desapareguda continua a Madrid i no estudia per ara tornar a Galícia.

Sí acudirà si hi ha alguna novetat o, segons ha apuntat De Bernardo, si el jutjat d'instrucció número 2 de Ribeira (La Corunya) accedeix a que comparegui en seu judicial en relació amb la retirada de la custòdia de la seva filla menor.

Diana López-Pinel, segons ha ratificat el seu advocat, pretén donar la seva versió per recuperar la potestat de l'adolescent, però de moment no hi ha resposta del jutjat, i el lletrat entén que "trigarà uns dies" en què es produeixi.

Pel que fa a la hipòtesi que Diana Quer pugés en un vehicle de camí des de les festes de la localitat cap al xalet familiar, a l'altura del passeig marítim en el qual suposadament va ser vista per última vegada, Pedro Víctor de Bernardo ha dit que ni ell ni la seva representada tenen informació respecte a aquesta possibilitat

Admet, això sí, que "totes les hipòtesis cal estudiar-les", encara que "hi hagi un 5% de possibilitats" que els fets haguessin transcorregut d'aquesta manera. "I totes les hipòtesis cal analitzar-les", ha afegit.

D'altra banda, un home que va contestar al telèfon de Diana López-Pinel i es va identificar com el seu germà ha destacat, en declaracions a Europa Press, que la mare de Diana Quer està malament, 16 dies després de la desaparició de la seva filla.

En aquest sentit, ha declinat pronunciar-se sobre la investigació, que continua amb totes les hipòtesis obertes, des de la desaparició voluntària fins a l'opció d'una retenció contra la seva voluntat.