El secretari d'Estat d'Immigració del Regne Unit, Robert Goodwill, va anunciar que Londres aixecarà un mur al nord del port francès de Calais per intentar impedir que els immigrants pugin als camions i intentin creuar el canal de la Mànega. El mur, d'una mica més d'un quilòmetre de longitud i quatre metres d'alt, costarà uns 2,3 milions d'euros i ja ha començat a edificar-se. «La gent encara està entrant. Hem posat tanques i ara estem construint un mur com a part de l'increment de la seguretat a la zona», va assenyalar Goodwill en una sessió a la Cambra dels Comuns.

L'anunci del Govern de la primera ministra Theresa May es va produir dies després que un grup refugiats i immigrants protagonitzessin diversos incidents a Calais en col·locar troncs d'arbres, carros de la compra i pedres per intentar aturar els vehicles.

Segons les autoritats britàniques, el mur, que podria estar acabat a finals d'any, s'edificarà amb un formigó lleugerament relliscós perquè resulti més difícil ser escalat. La construcció estarà dividida en dues seccions, que s'instal·laran a cada costat de la principal via d'accés al port, i estarà adornada amb flors i plantes per reduir el seu impacte visual a la zona. Aquesta obra forma part d'un pla conjunt de mesures entre Londres i París dotat amb 20,2 milions d'euros per reforçar la seguretat a la zona de Calais.

En un altre ordre de coses, la periodista hongaresa que es va fer famosa fa un any per posar travetes a diversos refugiats, entre ells nens, a la frontera amb Sèrbia, va ser acusada de vandalisme per la Fiscalia, un delicte penat amb fins a cinc anys de presó.

«El comportament violent de l'acusada, que no va causar ferides, va provocar consternació a les persones que estaven presents», va assegurar la Fiscalia de la província de Csongrád, en relatar que la reportera va posar travetes a diversos dels refugiats que fugien de la policia en entrar a Hongria des de Sèrbia. Tot i així, en l'acusació s'indica que no és demostrable que «l'origen de les víctimes» fos el que motivés l'actitud agressiva.