L'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato va defensar la contractació a Caja Madrid tant del seu excunyat Santiago Alarcó com de la seva secretària personal, Teresa Arellano, i va explicatr al jutge que instrueix la causa que aquesta és una conseqüència d'una «denúncia falsa» i que conté «inexactituds». Rato va explicar que havia reiterat al jutge que la denúncia presentada contra ell a l'abril de 2015 «era falsa i contenia importants inexactituds, que haurien d'haver estat comprovades per l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) en els registres d'Hisenda».

El titular del jutjat d'Instrucció número 31 de Madrid, Antonio Serrano-Arnal, investiga l'exministre per diversos delictes, entre ells blanqueig, corrupció entre particulars i administració deslleial, i en una peça separada intenta aclarir els detalls de la contractació de Alarcó i Arellano.

Sobre el primer, Rato va indicar que l'ingrés de Alarcó a Caja Madrid «va ser molt beneficiós per a l'entitat, particularment en temes com la liquiditat i el maneig del balanç, ja que la caixa no tenia llavors professionals amb la seva experiència internacional».

I sobre Arellano va assenyalar que «comptava amb una àmplia experiència de més de setze anys en serveis de màxima responsabilitat i representació, i que les seves condicions laborals van ser negociades per ella directament amb Caja Madrid».

Santiago Alarcó i Teresa Arellano també van declarar ahir davant Serrano-Arnal, així com Carlos Stilianopoulos, actualment director general de Beka Finance, abans Bankia Bolsa, i que en el moment en què es van realitzar les contractacions, el 2011, formava part del Comitè d'Actius i Passius, que supervisava les incorporacions.