Les forces de l'ordre franceses van desarticular un comando format essencialment per dones i teledirigit per l'Estat Islàmic (EI) des de Síria, que va fracassar en el seu intent de fer saltar pels aires un cotxe al centre de París i després va intentar perpetrar un atemptat terrorista contra agents policials.

«El destí d'aquest comando era clarament cometre un atemptat», va assenyalar el fiscal de París, François Molins, que va destacar que en el grup hi havia «joves dones teledirigides per individus de l'organització terrorista EI a Síria».

El seu pla era provocar una explosió amb un cotxe sense matrícula que van abandonar a la matinada de diumenge a uns centenars de metres de la catedral de Notre Dame de París, amb sis bombones de gas i tres ampolles amb gasoil al seu interior. Molins va remarcar que, encara que no es va trobar cap detonador o dispositiu d'activació, la policia científica ha conclòs que diversos dels elements trobats en aquest Peugeot 607, en particular una cigarreta a mig consumir, haurien pogut fet explotar una de les bombones de butà i desencadenar la deflagració del vehicle.

«Acció imminent»

Les tres principals protagonistes, Inès Madani, de 19 anys, Sarah H., de 23, i Amel S., de 39 -descrites com a «radicalitzades» i «fanatitzades» pel ministre d'Interior, Bernard Cazeneuve-, van ser arrestades dijous quan sortien del domicili de la de més edat a Boussy-Saint-Antoine, a 25 quilòmetres al sud de París. Els serveis secrets que les sotmetien a escoltes telefòniques les van localitzar i les van arrestar davant la convicció que tenien «un projecte d'acció violenta terrorista imminent».