El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va acusar Podem i Ciutadans de ser els responsables d'impedir la regeneració perquè amb els seus vetos creuats l'únic que aconsegueixen és bloqueig, paràlisi i enquistament dels problemes. Sánchez va llançar aquests retrets contra Podem i Ciutadans enmig de la ronda de contactes que ha iniciat aquesta setmana amb els dirigents d'altres partits en recerca d'una solució per al desbloqueig, però deixant clar que ell no es postula com a candidat a la investidura.

De moment, no hi ha hagut cap avanç en aquestes converses i tot indica que caldrà esperar a les eleccions gallegues i basques que se celebraran el proper 25 de setembre per comprovar si el resultat de les mateixes pot influir en les negociacions per a la Presidència del Govern.

Per part seva, l'expresident del Govern Felipe González va afirmar que cap dels candidats de les principals forces polítiques hauria de presentar-se als comicis si fracassa la investidura d'un president del Govern i cal repetir novament les eleccions. González va afegir que els candidats no haurien de presentar-se «pel seu propi benefici, per no haver de passar per l'enorme vergonya de dir-los als ciutadans que s'han equivocat dues vegades en un any i a veure si a la tercera encerten».