La vicepresidenta Rosa Valdeón ha presentat l'escrit en el qual dimitirà dels seus càrrecs com a vicepresidenta i consellera de la Junta de Castella i Lleó. La decisió es farà pública al final de la trobada amb el president Juan Vicente Herrera que manté en aquests moments. Valdeón tracta de mantenir-se com a parlamentària en les Corts de Castella i Lleó.

La vicepresidenta pren, finalment la decisió, després de veure's involucrada en un accident i donar positiu en la taxa d'alcoholèmia després de ser interceptada el divendres per la Guàrdia Civil a Morales de Toro, com va avançar en primícia el diari La Opinión de Zamora, del grup Prensa Ibérica.

Segons han comunicat oficialment des de la Junta, Rosa Valdeón ha presentat formalment la seva renúncia, amb caràcter irrevocable, després de l'accident de trànsit en el qual es va veure implicada ahir i en el qual triplicava la taxa d'alcoholèmia. "Aquesta decisió de la vicepresidenta es basa en el seu desig que aquest incident no perjudiqui el normal funcionament del Govern de la Comunitat", segons aquestes mateixes fonts.

Valdeón ha assegurat aquesta tarda, en una roda de premsa, que va prendre dues cerveses i ha relacionat el positiu amb la ingesta d'uns medicaments --Alprazolam-- que pren per fer front a l'estrès i al cansament al que està sotmesa.