Una nova tragèdia va colpejar ahir la indústria de Bangladesh amb almenys 24 morts i desenes de ferits en incendiar-se una fàbrica que subministra a les grans multinacionals, en el pitjor accident industrial des del desastre d'una altra fàbrica tèxtil a Dacca del qual el país asiàtic encara intenta recuperar-se. Aquesta vegada, la desgracia ha caigut sobre una empresa d'empaquetatge, Tampaco Foils Limited, situada a uns 25 quilòmetres de Dacca.

El foc es va desencadenar per l'explosió d'una caldera, per causes que encara s'estan investigant, quan s'estava a punt d'acabar el torn de nit i l'edifici, amb quatre plantes, es va acabar desplomant. Segons sembla, en el moment dels fets hi havia 75 treballadors a la planta, dels prop de 500 que té la plantilla i estaven a punt d'acabar el seu últim torn abans d'uns dies lliures per la festivitat de Eid-ul-Adha, la festa musulmana del sacrifici.

La firma comptaria amb clients d'importants multinacionals del sector com del tabc, l'alimentari o el farmacèutic. Segons el propietari, es dedicaven a fabricar productes com envasos de plàstic i fibra d'alumini.