Les forces de l'ordre franceses van detenir un menor, de 15 anys, a París sospitós de preparar un acte terrorista imminent i amb vincles amb el comando que va realitzar una temptativa fallida d'atemptat amb un cotxe carregat de bombones de gas abandonat prop de la catedral Notre Dame.

El presumpte terrorista va ser arrestat dissabte al districte XII de París, al sud-est de la ciutat, perquè "amenaçava de passar a l'acte de manera imminent", segons fonts judicials citades per les emissores RTL i France Info.

Els investigadors que l'interroguen a la Direcció General de Seguretat Interior (DGSI), a Levallois Perret, als afores de la capital francesa, tracten de determinar si va estar en contacte a distància amb Rachid Kassim, un destacat propagandista francès de l'Estat Islàmic que es troba a Síria.

Es considera que Kassim va ser qui va dirigir, a través de les xarxes socials i de missatgeries instantànies, el comando integrat essencialment per dones que va preparar un Peugeot 607 que van deixar mal aparcat a uns pocs centenars de metres de Notre Dame la matinada del passat dia 4, sense aconseguir fer-l'ho explotar.

Una d'aquestes dones, Ornella Gilligman, de 29 anys, va ser empresonada dissabte a la nit després d'haver estat imputada per un jutge instructor per pertinença a una organització terrorista que pretenia atemptar, i per temptativa d'assassinats terroristes.

Dijous van ser capturades tres dones més a Boussy-Saint-Antoine, a uns 25 quilòmetres al sud de París: Inès Madani, de 19 anys, filla del propietari del Peugeot 607, Sara Hervouet, de 23 anys, i Amel Sakaou, una mare de família de 39 anys que havia allotjat dues dones més al seu domicili.