L'expresident francès Nicolas Sarkozy vol expulsar del país els delinqüents estrangers quan compleixin la seva pena si guanya les eleccions de l'any que ve. Una norma que contradiu la Convenció Europea dels Drets Humans. Així ho ha explicat Sarkozy a una entrevista publicada ahir per Le Journal du Dimanche.

L'expresident francès exposa que vol que "França demani una nova redacció de l'article" de la Convenció Europea de Drets Humans que impedeix les expulsions d'estrangers, que s'emparen en el seu dret al respecte de la seva vida privada i familiar.

Sarkozy assenyala a l'entrevista que mentre no s'aconsegueixi aquesta modificació considera "indispensable que França s'exoneri de la seva interpretació actual per poder expulsar del país francès els delinqüents estran?gers".

En dos mesos i mig, l'excap de l'Estat disputarà les primàries del seu partit, Els Republicans, ons'enfrontarà en particular amb Alain Juppé. Sarkozy es reafirma en la seva polèmica proposta de confinar en centres de retenció les persones fitxades pels serveis secrets per sospites de vincles amb el terrorisme.

La regla que vol aplicar l'expresident de França és que els francesos que mostrin comportaments de radicalització, que consultin regularment pàgines webs gihadistes o bé tinguin un petit contacte amb radicals, siguin internats en "un centre de retenció tancat", exposa en l'entrevista al mitjà francès.