La candidata demòcrata a la presidència dels EUA, Hillary Clinton, va cancel·lar un viatge de recaptació de fons a Califòrnia que tenia previst realitzar entre ahir i avui, després de ser-li diagnosticada una pneumònia. El programa de Clinton incloïa actes a San Francisco i Los Angeles, així com una aparició gravada al programa Ellen, de l'actriu i presentadora Ellen DeGeneres.

A Clinton se li va diagnosticar una pneumònia, segons va explicar la seva metgessa, Lisa Bardack, després que l'exsecretària d'Estat patís un desmai després de participar a Nova York en els actes de commemoració dels atemptats de l'11 de setembre de 2001. Segons Bardack, Clinton està en tractament antibiòtic i se li ha aconsellat descans.

La campanya de la candidata demòcrata va explicar que divulgarà en els propers dies detalls addicionals del seu estat de salut i historial mèdic. Brian Fallon, portaveu de la campanya, va reiterar que Clinton no pateix cap altre problema mèdic «no revelat» més enllà d'una pneumònia.

La campanya de Clinton ha estat criticada per informar tard sobre el seu parador i estat de salut, després que la candidata abandonés els actes del 11-S per dirigir-se a l'apartament que té a Nova York la seva filla, Chelsea.