Una calma relativa es va establir a Síria després de l'inici de l'alto el foc, segons va explicar el director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul-Rahman. «No hem detectat cap atac des de l'inici del cessament de les hostilitats amb l'excepció del tret de projectils de morter a Deraa i Al Quneitra», va apuntar el director de l'ONG.

L'ONG va assenyalar que la tranquil·litat preval en la major part del territori sirià, ja que estan exclosos del pacte per al cessament de les hostilitats el grup terrorista Estat Islàmic (EI) i el Front de la Conquesta del Llevant (antic Front al Nusra), presents en diferents parts del país.

La Comandància Suprema de les Forces Armades sirianes va anunciar el començament d'un alto el foc durant set dies, després de l'acord assolit pels EUA i Rússia.

Per part seva, la Coalició Nacional Siriana (Cnfros), principal aliança política opositora, i l'Exèrcit Lliure Sirià (ELS) «actuaran de forma positiva» respecte la treva iniciada a Síria. Tanmateix, la CNFROS va advertir en un comunicat que «l'Exèrcit Lliure Sirià i altres faccions de la revolució, que actuaran de forma positiva respecte la treva, tenen el dret a defensar el poble i la revolució, en cas d'agressió aèria o terrestre del règim, els seus aliats i les milícies terroristes».

La CNFROS va afirmar que considera «un pas positiu» qualsevol esforç internacional «sincer» per alleujar el patiment del poble, aturar els bombardejos, els assassinats i la destrucció «duta a terme per avions de Rússia i el règim i per les milícies terroristes iranianes» i l'entrada d'ajuda als llocs assetjats. Va opinar que per a l'èxit de l'alto el foc es necessiten mecanismes de control de les violacions que siguin supervisats per neutrals i que «no inclogui la part russa que ha dut a terme operacions de bombardejos i els ofereix cobertura».

En tot cas, un vídeo de l'organització terrorista Estat Islàmic, difós per internet, mostra la suposada decapitació d'un grup d'homes acusats de pertànyer a una cèl·lula que espiava per a la coalició internacional a Síria.