Un jutge ha condemnat uns pares per les nombroses faltes d'assistències a classe que va tenir la seva filla entre els anys 2007 i 2014. En concret, durant aquests cursos la menor va faltar 247 vegades de forma injustificada quan tenia entre 7 i 14 anys. Els progenitors hauran de pagar 1.440 euros de multa.

Tots dos pares van admetre els fets davant el Jutjat Penal de Palma de Mallorca i es van declarar culpables d'un delicte d'abandonament de menors, segons Diario de Mallorca. A més, també van acceptar la culpabilitat d'un altre delicte de desobediència greu, ja que no van fer cas d'una interlocutòria per la qual se'ls ordenava l'escolarització immediata de la menor.

La nena, nascuda l'any 2000, estava escolaritzada a sisè de Primària en un centre públic de Palma al curs 2012-2013 quan a causa de les seves nombroses faltes d'assistència (en aquell curs 31 sense justificar de setembre a desembre), els fets van ser denunciats davant la fiscalia de menors.

Tot i notificar al març de 2013 la interlocutòria per la qual s'ordenava l'escolarització immediata, la menor va continuar faltant a classe i presentava dificultats d'aprenentatge com a aconseqüència del seu absentisme.

Al principi, el fiscal va sol·licitar per a cada un dels pares penes d'any i 15 dies de presó i la inhabilitació per exercir la pàtria potestat durant dos anys, segons va informar Diario de Mallorca. No obstant això, la petició va ser rebaixada després que els progenitors reconeguessin els fets i finalment cada un haurà de pagar 720 euros de multa.