Un home de 66 anys i nacionalitat espanyola va morir dilluns a la tarda en un trist banc al costat de l'ermita dels Peixets, a Alboraia, hores després que diversos veïns de la zona telefonessin sol·licitant serveis sanitaris en adonar-se del seu delicat estat de salut . Fins al lloc va acudir fins a en tres ocasions en un termini de vuit hores la Policia Local d'Alboraia, però, els agents asseguren que l'home es va negar a ser assistit i que davant la seva negativa no estaven capacitats per obligar-lo a anar a un hospital.

Per als veïns del lloc la mort d'aquest indigent, l'últim domicili conegut figura a València, «es podria haver evitat». «El van deixar allà com si fos un gos, no hi ha dret que passin coses així», es lamentava una de les persones que es va trobar l'home estès a terra de quatre grapes i amb els pantalons a l'alçada dels genolls. «Se'ls intentava pujar i amb prou feines podia», van explicar.

El primer avís es va produir pocs minuts després de les vuit del matí de dilluns quan un dels veïns del paratge de «Peixets» va alertar la Policia Local d'Alboraia d'un home estès a terra al costat de l'ermita. Els agents van acudir al lloc i es van interessar per l'estat de l'home, qui mostrava evidents signes d'embriaguesa. Les fonts consultades per aquest diari asseguren que la policia li va oferir ajuda sanitària, acompanyar-lo a un centre mèdic o avisar una ambulància, però l'indigent es va negar.

De fet, al llarg del matí van acudir fins a tres vegades, insistint en portar-lo a un hospital, però l'home va refusar qualsevol tipus d'ajuda. Fonts municipals van assegurar que en no trobar-se desorientat i tenir voluntat per decidir per si sol no podien adoptar cap altre tipus de decisió. Així mateix, serveis socials no tenien coneixement de la seva situació ja que era nou a la zona. «Mai l'havia vist per aquí abans», apuntava un ciclista que freqüenta la zona i que sol parar en aquest paratge a descansar. Precisament dilluns al migdia estava just assegut en un banc al costat i no es va adonar del seu estat, malgrat estar amb el cap recolzat a la taula de fusta. «Pensava que estava adormit o borratxo», va explicar.

Passaven més de les quatre de la tarda quan els veïns van tornar a alertar del seu estat. En aquesta ocasió l'home ja havia mort i l'ambulància del SAMU que va acudir al lloc va resultar ja del tot inútil. La comissió judicial va aixecar el cadàver, que va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal per realitzar-li l'autòpsia.