La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, es va mostrar en contra que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, pugui liderar una alternativa de govern a Mariano Rajoy, en considerar que «amb 85 escons no es pot governar» i que el paper dels socialistes és «fer una oposició útil». Díaz, que en les últimes setmanes gairebé no ha fet comentaris sobre el procés de formació de govern, veu inviable que Sánchez pugui governar, si bé no va concretar quina postura hauria d'adoptar el PSOE per evitar les terceres eleccions.

La presidenta andalusa va fixar la seva postura coincidint amb la ronda de contactes que està duent a terme Sánchez des de la investidura fallida de Rajoy per sondejar si pot haver-hi una opció de promoure un govern de canvi. El que sí que va deixar clar Díaz és que el president del Govern en funcions ha d'«escoltar el carrer» davant els casos de corrupció que afecten el seu partit per «fer-li un favor al país».

«Igual que he defensat que amb 85 escons no es pot governar aquest país i cal fer una oposició útil, també crec que tots ens hem adonat del que ha passat a Espanya i, si el president del Govern no se n'ha adonat després d'haver escoltat al Congrés, que escolti una mica el carrer perquè els ciutadans estan avergonyits i farts», va assenyalar.

Per part seva, el president del Govern va considerar que Espanya es manté bloquejada per l'«obstinació» del líder del PSOE, a qui va acusar de només voler generar «soroll» en comptes de dedicar-se al que importa de debò i de no voler admetre la seva derrota a les urnes.

Rajoy va llançar aquest retret a Sánchez en la seva intervenció en l'acte de presentació del llibre del ministre d'Economia, Luis de Guindos, titulat España amenazada i en què explica com es va evitar el rescat i es va entrar en un camí de recuperació.

El cap de l'Executiu va destacar que Sánchez, «per algun inexplicable motiu», sembla estar decidit que hi hagi unes terceres eleccions de les que va assegurar que ningú traurà profit. «Unes terceres eleccions només suposaran descrèdit per als polítics i desconfiança per a Espanya», va advertir.