Uns 75.000 refugiats estan atrapats al desert a la frontera entre Jordània i Síria, sense rebre des de fa gairebé dos mesos cap ajuda humanitària, va denunciar l'ONG Amnistia Internacional (AI). L'organització ha contactat amb algunes de les persones que es troben en aquesta zona, que han descrit un panorama desesperat de patiment.

«La situació ofereix una dura imatge de les conseqüències del lamentable fracàs del món a l'hora de compartir la responsabilitat de la crisi global de refugiats. L'efecte multiplicador d'aquest fracàs ha estat que molts veïns de Síria tanquin les seves fronteres a les persones refugiades», va dir Tirana Hassan, directora del Programa de Resposta a les Crisis d'AI.

En un altre ordre de coses, uns vuitanta ultradretans i una vintena de sol·licitants d'asil es van enfrontar dimecres a la nit violentament a la localitat de Bautzen (est d'Alemanya). Els incidents van començar quan el grup de refugiats, menors d'edat, va començar a llançar ampolles i pedres als ultres.

Per part seva, la Guàrdia Costanera italiana va informar que va recuperar un cadàver i van ser rescatades 750 persones que navegaven a la deriva a diverses embarcacions al Mediterrani.