El candidat del PP a lehendakari, Alfonso Alonso, s'ha dirigit avui a les xarxes socials a la dirigent d'Elkarrekin Podem Pili Zabala, germana de la víctima del GAL, Joxi Zabala, per dir-li que li ha impressionat el seu "dolor", que comparteix i que l'"ajudarà".

Aquesta reacció s'ha produït després del tens moment que es va produir entre tots dos ahir a la nit durant el debat a la televisió basca entre els principals candidats a lehendakari en els comicis del 25-S.

La candidata d'Elkarrekin Podem, germana de la víctima del GAL Joxi Zabala, li va preguntar a Alonso si li considerava víctima del terrorisme.

Alonso va respondre que d'acord amb la llei "tal com està redactada, no".

"Però vostè és víctima ... de, de, si, és clar, de, de, d'un excés, d'un abús, en fi, hi ha una actuació per part de funcionaris de l'Estat absolutament execrable i condemnable", va afegir el candidat popular mentre deixava de sostenir-li la mirada.

Després, tots dos es van quedar mirant-se la cara sense parlar, un silenci de cinc segons a la televisió que el presentador del debat va trencar.

Avui Alonso ha escrit en una xarxa social: "El teu germà va ser assassinat pel terrorisme del GAL. Ahir em va impressionar el teu dolor, que comparteixo. Tens el meu afecte i t'ajudaré".