La Fiscalia Anticorrupció demana sis anys de presó i 30 d'inhabilitació per a l'expresident socialista andalús José Antonio Griñán per un delicte continuat de malversació i un altre de prevaricació en el cas dels ERO, i deu anys d'inhabilitació per al seu antecessor, Manuel Chaves, per prevaricació. En l'escrit d'acusació presentat al jutjat d'instrucció 6 de Sevilla, la Fiscalia demana vuit anys de presó per a tres exconsellers andalusos, José Antonio Viera, Antonio Fernández i Francisco Vallejo, pel delicte continuat de malversació , i sis anys per a una altra exconsellera, Carmen Martínez Aguayo, pel mateix delicte.

Després de conèixer-se l'escrit de la Fiscalia, el PP va instar el PSOE a demanar perdó als espanyols mentre que el PSOE, partit del qual es van donar de baixa els expresidents, va expressar la seva «sorpresa» per la data escollida per presentar l'acusació, perquè el termini conclou el 15 d'octubre.

L'acusació de la Fiscalia en el cas dels ERO, que va començar a instruir el 2011 la jutge Mercedes Alaya, afecta 26 exalts càrrecs de la Junta d'Andalusia, als quals acusa d'un delicte continuat de prevaricació, i a 18 de ells a més els imputa malversació continuada.

Un cop feta pública l'acusació d'Anticorrupció, el PP andalús va reclamar a la presidenta de la Junta, Susana Díaz (PSOE), que «no es quedi callada», tot recordant la «defensa a ultrança» que va fer de tots dos, als que considera els seus «padrins polítics».

Per part seva, el PSOE-A confia «en la innocència de Chaves i Griñán», als quals va definir com a «persones honestes que no s'han enriquit personalment en l'exercici de les seves responsabilitats públiques, com ha quedat demostrat després d'una llarga i complexa instrucció judicial», i que en el seu dia «van actuar amb generositat assumint la seva responsabilitat política».

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, va manifestar sentir «cert dolor» per la petició contra Griñán i Chaves, perquè són persones, va assenyalar, que no s'han enriquit ni s'han finançat il·legalment el partit. Per a Puig, Griñán i Chaves són persones que han estat intentant «fer la seva feina».