Un grup d'organitzacions de lluita contra el racisme i la discriminació va denunciat que l'IES Benlliure de València ha prohibit a una alumna de nacionalitat espanyola assistir a classe coberta amb el mocador amb què expressa la seva identitat religiosa musulmana. SOS Racisme del País Valencià, Moviment Contra la Intolerància, Centre Cultural Islàmic de València i Plataforma contra la Islamofòbia van defensar que el mocador no impedeix veure la cara ni molesta per a la identificació de l'alumna, fet pel qual atribueixen l'actitud del director del centre a una «islamofòbia soterrada».

«Té una significació única i exclusivament d'expressió d'identitat religiosa», argumentaven les organitzacions en un comunicat, en el qual van informar que el passat 8 de setembre, a l'inici del curs, el director va instar l'alumna «en termes taxatius» a treure's el mocador i la va advertir que no entraria a classe al dia següent si el portava.

La jove, major d'edat i nascuda a Espanya, es va posar en contacte amb aquestes organitzacions, que van presentar una queixa davant el Síndic de Greuges i davant el Defensor del Poble i van comunicar el cas a la Conselleria d'Educació, que fins i tot va enviar un inspector al centre que va comprovar la negativa del director i el va instar a canviar d'actitud.

Preguntada sobre el tema durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, va advertir que «cal ser curosos amb la llibertat religiosa i amb la diversitat cultural» i va reconèixer que «les estètiques són diverses en els instituts»

«En el cas del mocador, no amb altres coses, és un símbol religiós però també cultural i de gènere. Com quan posem arrecades a les nenes i als nens no», va apuntar, tot afegint que no considera aquesta peça «cap denigració col·lectiva ni individual», però obligar a treure-se'l «pot entrar conflicte amb l'article 14 de la Constitució». «Com a consellera no vull que ningú, i menys les dones, s'hagin de posar alguna cosa que no vulguin, però tampoc vull que a cap dona se l'obligui a treure's alguna cosa que no es vol treure», va aclarir.

Segons el comunicat, el director del centre es basa en «una interpretació literal i tancada» d'un article del reglament del centre que impedeix els alumnes portar res al cap. Aquesta norma, segons les organitzacions, va néixer per impedir que estiguessin a classe amb gorres i barrets.