El partit oficialista Rússia Unida, pilar del règim del president Vladímir Putin, tornarà a ser el majoritari a la Duma (cambra baixa parlamentària), segons un sondeig a peu d'urna difós al tancament dels col·legis electorals del país i abans del tancament de l'edició d'aquest diari.

D'acord amb aquest sondeig, Rússia Unida obtindria el 44,5 % dels vots, seguit del Partit Liberal Democràtic (PLDR) de l'ultranacionalista Vladímir Zhirinovski (15,3 %), el Partit Comunista (14,5 %) i el socialdemòcrata Rússia Justa (8,1 %).

Segons aquesta enquesta, realitzada pel Centre d'Estudis d'Opinió Pública (VTSIOM), cap partit de l'oposició extraparlamentaria aconseguiria el 5 % mínim necessari per accedir al Parlament.

Catorze partits partits concorrien als comicis, encara que d'acord amb els sondejos la composició de la Duma serà similar a la que va sortir de les anteriors eleccions de 2011. No obstant això, per primera vegada des de 2003 s'han celebrat les eleccions amb un sistema mixt: dels 450 diputats, 225 seran triats per llistes de partit i els altres 225 per circumscripcions majoritàries unipersonals.

Segons les últimes dades de participació, l'afluència a les urnes va ser bastant baixa, un 40%, sobretot a les dues principals ciutats, Moscou i Sant Petesburg, a diferència del 50,4 per cent del 2011.

On sí que van votar la totalitat dels electors va ser entre els militars russos amb base a Síria.

L'altra novetat de la jornada electoral va ser que per primera vegada des de la seva annexió el 2014, la península de Crimea va participar en unes eleccions russes.