Les indemnitzacions hauran de ser iguals per a empleats fixos i temporals

El?Tribunal de Justícia de la UE obliga Espanya a no discriminar en cas d'acomiadament

20.09.2016 | 00:00

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha sentenciat que Espanya no pot discriminar en les indemnitzacions per acomiadament treballadors fixos i temporals, de manera que les dues categories d'assalariats han de rebre una compensació econòmica de 20 dies per any treballat. La sentència exigeix ??als tribunals espanyols que reconeguin tots dos tipus d'empleats per igual, mentre que la norma vigent a Espanya fins ara estipulava que els treballadors temporals han de ser indemnitzats amb entre 8 i 12 dies de sou per any de servei, o gens en el cas que siguin interins.
«El sol fet que aquest treballador hagi prestat els seus serveis en virtut d'un contracte d'interinitat no pot constituir una raó objectiva que permeti justificar la negativa que aquest treballador tingui dret a l'esmentada indemnització», sosté la decisió de la cort europea.
La sentència, que no admet apel·lació, dóna la raó a una treballadora del Ministeri de Defensa, Ana de Diego Porras, i conclou que la interpretació jurídica de les indemnitzacions als interins és aplicable també als temporals.
«Pel que fa a les condicions de treball, no podrà tractar els treballadors amb un contracte de durada determinada d'una manera que sigui menys favorable que als treballadors fixos comparables pel sol fet de tenir un contracte de durada determinada, llevat que es justifiqui un tracte diferent per raons clarament objectives», estableix la sentència, amb data del 14 de setembre.

Directiva vulnerada
Els magistrats europeus consideren que la legislació espanyola s'oposa clarament a la clàusula 4 de l'Acord marc sobre el treball de durada determinada, que figura a l'annex d'una Directiva de l'any 1999 sobre el treball de durada determinada.
Això és així perquè, assenyalen, denega qualsevol indemnització per finalització de contracte al treballador amb contracte d'interinitat, mentre que permet la concessió d'aquesta indemnització, en particular, als treballadors que són fixos comparables.
El sol fet que aquest treballador hagi prestat els seus serveis en virtut d'un contracte d'interinitat no pot constituir una raó objectiva que permeti justificar la negativa que aquest treballador tingui dret a l'esmentada indemnització, estableix aquesta sentència, que provocarà canvis en les dinàmiques de moltes empreses espanyoles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

´Help Catalonia´, el vídeo independentista que incendia les xarxes

´Help Catalonia´, el vídeo independentista que incendia les xarxes

Molts internautes han denunciat les falsedats que s'expliquen en la campanya, gairebé idèntica a...

S´eleva a 215 el nombre de morts per un atemptat amb camions bomba a la capital de Somàlia

Les autoritats creuen que els artífexs de l'atac són el grup Al-Shabaab, que encara no n'ha...

Merkel i Macron reafirmen seu suport a la posició de Madrid

Merkel i Macron reafirmen seu suport a la posició de Madrid

La cancellera alemanya advoca per una solució a Catalunya basada en la Constitució espanyola

Mor un turista català a Florència colpejat per la pedra d´una església

Mor un turista català a Florència colpejat per la pedra d´una església

El mort, de 52 anys, va rebre l'impacte d'un fragment del sostre de la Santa Croce

Eslovènia demana respecte a la Constitució per resoldre la crisi a Catalunya

Eslovènia demana respecte a la Constitució per resoldre la crisi a Catalunya

El primer ministre eslovè diu que la independència del seu país no es comparable a la situació...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema