El jutge va decretar el secret de sumari en la investigació de l'assassinat múltiple d'un matrimoni brasiler i els seus dos fills a Pioz (Guadalajara), els cossos dels quals van aparèixer diumenge esquarterats al xalet on residien. Fonts de la investigació, en la qual participen efectius de la Guàrdia Civil de Guadalajara i Madrid, apunten que els morts «estarien fugint d'algú» i atribueixen els assassinats a «una venjança» executada per «professionals».

Segons van informar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa, el jutjat d'instrucció número 1 de Guadalajara, de guàrdia el cap de setmana, és l'encarregat de les diligències prèvies d'aquest cas i el secret de sumari afecta la causa en la seva totalitat.

Les primeres diligències practicades diumenge van ser l'aixecament dels cadàvers i l'autorització de la realització de les autòpsies i proves forenses a les restes, que es troben al tanatori de Guadalajara.

Les restes de les quatre persones estaven repartides en diverses bosses i van ser trobades durant la matinada de dissabte a diumenge després que un veí alertés sobre la pudor als voltants del xalet llogat en què residia la família des de mitjans del passat mes de juliol.

Família reservada

Per la seva banda, els veïns de la urbanització -situada a uns 60 quilòmetres de Madrid- van indicar que era una família de costums molt reservats, a la qual era estrany veure pel carrer, tot i que al pare sí que l'havien vist alguna vegada de camí al supermercat del poble.

El delegat del Govern a Castella-la Manxa, José Julián Gregorio, va assegurar que «tot fa indicar» que l'assassinat múltiple es deu a «una venjança». Gregorio va destacar que la família feia pocs mesos que vivia a Pioz, on va arribar «fugint» del Brasil, tot i que va aclarir que caldrà esperar que la Guàrdia Civil acabi les seves diligències i la investigació per poder aclarir aquest succés que «se suposa va tenir lloc el passat mes d'agost», va detallar.

La troballa dels quatre cossos esquarterats en un xalet d'una urbanització a Pioz «no només ha commocionat Guadalajara, sinó tot Espanya», va asenyalar Gregorio, per a qui «una venjança d'aquestes característiques no és una cosa comuna».