El líder de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari de Política, Íñigo Errejón, van traslladar a Twitter les seves discrepàncies sobre el futur del partit i l'estratègia que ha de seguir per «seduir» l'electorat. El motiu de la discussió pública entre els dos dirigents a Twitter va ser l'ús de la paraula «por» en un míting de Pablo Iglesias a la Corunya, un acte de la campanya electoral gallega en suport a Luis Villares, candidat d'En Marea, partit instrumental en el qual es van integrar.

En la seva intervenció, Pablo Iglesias va reivindicar «la por» que genera el discurs de Podem en part de l'electorat, però va afirmar que, en tot cas, «el dia que deixem de fer por als pocavergonyes, als corruptes, als responsables de la desigualtat, als que s'enriqueixen a través del patiment de la gent, aquell dia serem un més i no tindrem cap sentit com a força política».

Sense esmentar-lo, Errejón a la tarda va respondre a Twitter que «aquest no és el repte», sinó ampliar la base social del seu electorat. «Als poderosos ja els fem por, aquest no és el repte. Ho és seduir la part del nostre poble que pateix, però encara no confia en nosaltres», va escriure.

Tot això va generar un diàleg creuat entre tots dos. «Sí company @ierrejon, però al juny vam deixar de seduir un milió de persones. Parlant clar i sent diferents seduïm més», va replicar Iglesias recordant així al seu company de partit la pèrdua de suports en els últims comicis generals.

Després de fer-se ressò els mitjans de la polèmica, el líder de Podem va reivindicar aquest tipus de debats públics a les organitzacions polítiques: «Mentre altres s'envien encàrrecs subliminals, a Podem estem orgullosos de debatre amb les portes obertes. Ser diferents és això».

Una idea a la que va donar suport Errejón, que va avalar la seva crida a suavitzar la discussió: «Sens dubte. Arribarem lluny pensant amb categories pròpies. Hem de seguir fent-ho per recuperar el nostre país. Seguim».

Per la seva banda, el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va donar suport a Twitter a les paraules que el líder del partit va pronunciar en el míting.