El pare de l'home acusat de participar en els recents atemptats a Nova York i Nova Jersey, als EUA, Ahmad Khan Rahami, va advertir ja el 2014 les autoritats que el seu fill era terrorista, va publicar el diari The New York Times. Agents federals van prendre nota de la declaració del pare, Mohammad Rahami, una denúncia que es va traslladar llavors al Grup d'Intervenció contra el Terrorisme que dirigeix ??l'oficina de l'FBI de la ciutat de Newark.

Els agents van obrir llavors el que es coneix com una «avaluació», el primer pas per a una investigació de l'FBI, i es va entrevistar el pare de nou, encara que en la segona ocasió el pare es va desdir de la seva denúncia i va al·legar que va fer el comentari perquè «estava enfadat» amb ell. No està clar si es va arribar a entrevistar llavors el propi Rahami.

En declaracions als periodistes ahir fora del restaurant familiar, a la localitat d'Elizabeth, el pare va reiterar la seva denúncia de fa dos anys: «Vaig trucar a l'FBI fa dos anys», va reiterar. Preguntat si el seu fill és un terrorista, es va mostrar de nou incongruent. «No», va dir, «i l'FBI ho sap». La denúncia de terrorisme es va produir quan el seu fill va ser detingut després d'una baralla a casa en la qual se'l va acusar de ferir amb un ganivet el seu propi germà.