Almenys quatre treballadors sanitaris d'un centre d'assistència mèdica al sud de la província del nord siriana d'Alep van morir en un bombardeig d'avions no identificats. Les víctimes van ser evacuades per personal de la pròpia ONG, que és francesa, a centres mèdics propers.

L'Observatori Sirià de Drets Humans va confirmar la mort de quatre infermers i de membres del personal paramèdic, i va afegir que al costat d'ells van perdre la vida 9 combatents del Front de la Conquesta del Llevant (antiga filial d'Al-Qaeda) i d'altres faccions.

Aquest atac es va produir després que dilluns un comboi humanitari, organitzat per l'ONU i la Mitja Lluna Roja, fos objectiu d'un bombardeig a la població de Auram al Kubra, a l'oest d'Alep.

Per part seva, el secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, va exigir que l'aviació siriana deixi de sobrevolar zones estratègiques controlades per l'oposició, per tal de restablir l'alto el foc al país. «Crec que per restaurar la credibilitat en el procés hem d'avançar per deixar immediatament a terra tots els avions que volen en aquestes àrees clau», va explicar Kerry, que va destacar que aquest moviment permetria rebaixar la tensió i facilitaria el subministrament d'ajuda humanitària.

En un dur discurs al Consell de Seguretat de l'ONU, el representant nord-americà va exigir a més a Rússia i Síria que «deixin d'ignorar els fets» i reconeguin la seva responsabilitat en l'atac de dilluns passat contra un comboi humanitari. Segons Kerry, aquest atac «ha clavat un cop molt dur» als esforços de pau a Síria i «planteja profunds dubtes sobre si Rússia i el règim de Bashar al-Assad compliran amb les obligacions que van acceptar» en les últimes discussions celebrades a Ginebra.

Paral·lelament, el Ministeri de Defensa rus va assenyalar que un dron nord-americà amb capacitat d'efectuar bombardejos aeris va ser detectat dilluns a la zona en la qual va ser atacat un comboi humanitari de l'ONU. Moscou va precisar que l'aeronau no tripulada, que s'havia enlairat de la base turca de Incirlik, pot llançar de manera autònoma atacs de gran precisió.