Quatre persones van morir i una altra va resultar ferida de gravetat en un tiroteig registrat aquesta matinada en un centre comercial de Burlington, en l'estat de Washington (EUA), va informar la policia estatal.

Les quatre mortes eren dones, mentre que el ferit és un home que està hospitalitzat en estat crític, va explicar el sergent Mark Francis, portaveu de la Patrulla de Washington, segons The Seattle Times.

La xifra de víctimes ha estat objecte de confusió, ja que les autoritats van informar en principi de quatre morts i després van reduir el nombre a tres, abans de tornar a la dada inicial.

No es descarta que pugui haver-hi més víctimes, segons el portaveu policial, que també va difondre a través de les xarxes socials la imatge del suposat autor de la matança.

Les autoritats busquen a aquestes hores al tirador, que va fugir abans que arribessin els agents, i van indicar que es tracta d'un jove hispà que vestia una samarreta negra, del que han difós una fotografia.

El tiroteig va ocórrer sobre les 19.00 hora local, quan un home armat amb un rifle va entrar en els magatzems Macy's del centre comercial i va obrir foc contra alguns clients.

Les quatre persones mortes són dones, mentre que el ferit de gravetat, hospitalitzat en condició crítica, és un home.

El tirador ser vist per última vegada dirigint-se a peu cap a l'autopista I-5, que passa al costat del centre comercial en el qual va ocórrer el tiroteig, anomenat Cascade Mall.

Segons informen mitjans locals, la Policia ha rebut diverses trucades d'una persona que es va identificar com el tirador, encara que encara no han pogut verificar la seva veracitat.

Burlington és un municipi amb prop de 8.500 habitants situat 105 quilòmetres al nord de Seattle i 80 al sud de la frontera amb Canadà.

El Departament de Gestió d'Emergències del comtat de Skagit, al que pertany Burlington, ha demanat als ciutadans que evitin la zona, que en aquests moments pentina la Policia a la recerca del tirador.