Un total de 6.213 persones han mort a Síria, majoritàriament gihadistes del grup Estat Islàmic (EI), pels bombardejos de la coalició internacional, que compleixen avui dos anys, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Des del 23 de setembre de 2014, l'aviació de l'aliança capitanejada pels Estats Units ha tingut com a principal objectiu les zones controlades per l'EI, però també posicions del Front de la Conquesta del Llevant (antic Front Al-Nusra, filial siriana d'Al-Qaeda ), sobretot al nord i est del país.

Almenys 5.357 membres de l'EI, majoritàriament de nacionalitat no siriana, van morir pels atacs aeris de la coalició contra les seves seus a les províncies d'Al Raqa, Deir al-Zur, Alep, Hama, Homs i Al Hasaka. Entre els morts del grup figuren desenes de líders militars, de seguretat i emirs de nacionalitats sirianes i estrangeres com Abu Omar al Shishani i Abu Sayyaf.

L'Observatori, que ha xifrat així mateix en 136 els combatents del Front Al-Nusra abatuts, ha apuntat que el recompte de morts a les files de les faccions extremistes pot ser més gran a causa de les dificultats d'obtenir aquestes dades pel secretisme de les parts.

Per la seva banda, el nombre de civils morts arriba als 611, entre ells, 163 menors i 90 dones, que van morir principalment en bombardejos de la coalició amb míssils contra refineries i pous petroliers a Al Hasaka, Al Raqa, Alep, Idleb i Deir al Zur.

A aquetes dades s'hi han de sumar les més de 40 víctimes, dotze d'elles de la mateixa família, que ahir van perdre la vida en bombardejos de l'aviació russa i siriana contra zones controlades per l'oposició en els barris orientals de la ciutat d'Alep i localitats de la seva perifèria occidental.