Els presidents de Castella-la Manxa i Aragó, Emiliano García-Page i Javier Lambán, respectivament, confien amb la «coherència» del líder socialista, Pedro Sánchez, per no convocar un congrés federal abans que s'hagi format govern a Espanya. Així ho van exposar els dos socialistes preguntats pels periodistes sobre la possibilitat que Sánchez convoqui aquest congrés al qual es presentaria.

«No sé d'on han sortit aquestes especulacions que hi haurà congrés, ho he vist en els mitjans, però jo confio plenament en la coherència i en la paraula i en l'acord donat pel partit a nivell federal unànimement i a proposta de la seva secretari general», va asseverar el president castellanomanxec.

De la mateixa manera, el president d'Aragó va afirmar que té «absolutament clar que a Pedro Sánchez, en cap cas, li passarà pel cap plantejar o convocar un congrés abans que es resolgui la governança d'aquest país». «Estic absolutament convençut que el màxim responsable del partit que és Pedro Sánchez no incorrerà en l'arbitrarietat, inconseqüència i irresponsabilitat que suposaria desdir-se de les seves pròpies paraules», va asseverar. També va recordar que el comitè federal reunit al mes d'abril va acordar no celebrar el congrés federal fins que «no hi hagués un govern a Espanya» i va insistir que està «segur» que Pedro Sánchez «no té això al cap». efe madrid