Centenars de persones van tornar a desafiar ahir el toc de queda que regeix a la ciutat de Charlotte (EUA) durant la quarta nit de protestes per la mort a mans de la Policia de l'afroamericà Keith Lamont Scott. Els fets van tenir lloc dimarts.

Ahir, els ciutadans que estaven concentrats van exigir a les autoritats que divulguin els dos vídeos del succés en què va caure abatut Scott que van gravar les càmeres dels agents involucrats, cosa que les autoritats van refusar.

La polèmica es va revifar després que la vídua de la víctima difongués part d'un vídeo en el qual se la veu demanant als agents que no disparin al seu marit. Al vídeo, de dos minuts i dotze segons de durada, gravat per Rakeyia i emès en exclusiva pel canal NBC News, no s'aprecia el moment en què Scott va ser abatut per la policia, tot i que se sent la dona dient: "No disparin, no està armat, no els farà res". En la mateixa gravació, se sent un policia advertint l'home negre que tiri l'arma i, posteriorment, s'escolten quatre trets.

La Policia va acusar Scott d'anar armat -en un estat en el qual portar una pistola és legal si es té permís- i de suposar una "amenaça de mort imminent" per als agents, un relat que familiars i testimonis rebutgen. La seva mort va provocar un esclat de protestes en què un manifestant va morir d'un tret de bala al cap.

La Policia també van informar que 37 dels 47 detinguts durant les tres nits anteriors són de Charlotte, mentre que altres quatre són d'altres municipis de Carolina del Nord i tan sols sis, d'altres estats.

En estat d'emergència

Ahir, els immobles adjacents a la zona financera eren vigilats per membres de la Guàrdia Nacional després de la declaració de l'estat d'emergència a la ciutat per part del governador. Al centre de la ciutat, on els finestrals de molts comerços apareixen coberts amb planxes de fusta, els habitants intentaven reprendre la seva rutina.