Els Estats Units van acusar Rússia de coordinar-se amb el règim de Bashar al-Assad per «bombardejar civils» i intentar recuperar Alep, i van considerat «difícil» que puguin prosperar els contactes entre les dues potències per reprendre l'alto el foc a Síria donada l'actual ofensiva en aquesta ciutat.

«El que hem vist del règim d'Al-Assad i dels russos és una campanya coordinada per colpejar objectius civils, per bombardejar civils i sotmetre'ls», va afirmar el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest. «Rússia haurà d'enfrontar-se amb les conseqüències d'això perquè les seves accions estan alimentant l'extremisme, no només a Síria ni a la regió, sinó a tot el món, inclòs a Rússia», va afegir. Earnest es referia al suport de Rússia a les autoritats sirianes, que dijous passat van reprendre la seva ofensiva a la ciutat d'Alep, on van intensificar els bombardejos, poc després de la fi de la treva d'una setmana al país.

Els bombardejos contra els barris assetjats de la ciutat siriana d'Alep van deixar fora de servei un dels hospitals d'aquesta part de la població, deteriorant encara més la ja precària situació mèdica a la zona. El centre atacat va ser l'hospital Omar bin Abdelaziz, ubicat a l'est de l'urbs, que està en poder de l'oposició i envoltat per efectius governamentals.